Virginie Wauters

Gepassioneerd door gezondheid

Ik ben een gedreven gezondheidsmedewerker, werk nauwkeurig, hou van menselijk contact en begeleid graag mensen om tot oplossingen te komen.

Als apotheker merkte ik dat veel mensen die roken wel met het idee spelen te stoppen, maar vaak niet weten hoe ze eraan moeten beginnen of waar ze terecht kunnen.

Ik kon wel advies geven, maar voelde dat ik vaak net een tikkeltje kennis tekort kwam om écht te ondersteunen. Bovendien was er niet altijd voldoende tijd voor een grondig en lang gesprek.

Daarom schoolde ik mij bij tot geregistreerd rookstopbegeleider of tabakoloog (opleiding door VUB en VRGT, academiejaar 2019-2020). Als coördinator bij Tabakstop ben ik nu volledig geëngageerd om mensen te helpen stoppen met roken en hen op weg te helpen naar een gezonder leven.

Dankzij deze opleiding kreeg ik een grondig inzicht in alle facetten van de rookverslaving. Gaande van het verslavingsmechanisme, over de schadelijke stoffen in sigaretten tot de gevolgen voor de persoon zelf en zijn of haar omgeving.

Ik geraakte nog meer overtuigd dat ik goed kan helpen bij een rookstoppoging. Dat kan met of zonder medicijnen. Het belangrijkste zijn overtuiging en een goede begeleiding. Hier leg ik uit hoe het werkt.