Virginie Wauters

Virginie Wauters, rookstopbegeleider

Ik ben een gedreven gezondheidsmedewerker die houdt van menselijk contact. Ik ben heel nauwkeurig en hou ervan mensen te begeleiden en tot oplossingen te komen.

Vanuit mijn ervaring als apotheker heb ik gemerkt dat veel rokers met het idee spelen te willen stoppen, maar vaak niet weten hoe ze eraan moeten beginnen of waar ze terecht kunnen.

Ik kon wel advies geven, maar voelde dat ik vaak net een tikkeltje kennis tekort kwam om écht te ondersteunen. Bovendien was er niet altijd voldoende tijd voor een grondig en lang gesprek. Daarom schoolde ik mij bij tot erkend rookstopbegeleider of tabakoloog (academiejaar 2019-2020 aan de VUB – Vrije Universiteit Brussel).

Dankzij deze opleiding kreeg ik een grondig inzicht in alle facetten van de rookverslaving. Gaande van het verslavingsmechanisme, over de schadelijke stoffen in sigaretten tot de gevolgen voor de roker zelf en zijn of haar omgeving.

Ik geraakte nog meer overtuigd dat een roker goed kan geholpen worden bij een rookstoppoging. Dat kan met of zonder medicijnen. Het belangrijkste zijn overtuiging en een goede begeleiding. Hier leg ik uit hoe het werkt.

Neem gerust contact op als je vragen hebt, of … maak meteen een afspraak.